Нишки културни центар - Књижевна колонија Сићево

28. по реду, средина септембра 2018

И у 2018. години ће Међународна њижевна колонија Сићево бити одржана средином септембра, са трајањем до седам дана и уз учешће најзначајнијих српских и нишких књижевника и интелектуалаца, као и изабраних књижевника из иностранства.

Колонија ће имати већи број учесника (сталних и привремених), поготово значајних писаца из региона југоисточне Европе, а у програму ће се посебно инсистирати на садржајима као што су округли сто учесника и гостију са неком од најактуелнијих књижевно-културолошких тема, потенцијално гостовање учесника колоније у неким оближњим градовима, објављивање алманаха и зборника књижевних радова учесника колоније, као и већи број пригодних програма у Сићеву и Нишу.

 У плану је, такође, да у оквиру ове манифестације буде издата и прва књига у новопокренутој библиотеци „Рамонда сербика“ (издавач НКЦ), а реч је о књизи коју би сачињавали текстови учесника Књижевне колоније Сићево.

На овогодишњој колонији ће, по традицији, бити уручена и награда „Рамонда сербика“ за свеукупно вишегодишње стваралаштво домаћег писца који је оставио посебан печат у историји савремене српске књижевности. На колонији се, уз то, додељује и неформално признање „Микина чаша“, и то појединцу који је дао посебан допринос афирмацији, организацији и развоју Међународне књижевне колоније у живописном амбијенту Сићева.

Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић
Маја Николић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис