Нишки културни центар - Књижевни програм

Визија Књижевног програма је стварање књижевног амбијента у граду и у региону. Кроз програм се истражује књижевно стваралаштво у Нишу, Србији и свету, а са намером да се на најбољи начин представи нишком читалишту.

Мисија Књижевног програма је стварање услова за остваривање интерактивних књижевних веза и успостављање дијалога у књижевности и књижевном животу, осветљавање наше књижевне историје и праћење савремених токова домаће и стране књижевности. Део мисије Књижевног програма је и стварање атмосфере у којој ће читаоцима свих генерација и опредељења бити поручивано да их се књижевност тиче и да је смислено потражити се у њој.

Књижевни програм остварује своју уредничку концепцију путем промоција књига и часописа, разговора, ауторских вечери, представљања издавача, представљања институција, фондација и књижевних награда, као и организовањем догађања чији ће учесници бити музичари, сликари, глумци... Такође, у оквиру програмских активности се пригодно обележавају књижевни јубилеји и књижевни празници.

Уредница Књижевног програма: Милена Мишић

Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић
Маја Николић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис