Нишки културни центар - „Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“

Представљање романа за децу „Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“, Владимира Хаџи Танчића, у издању Нишког културног центра, биће одржана 21. Јуна 2022. Године у великој сали НКЦ-а, са почетком у 19 часова.

Мислећи на најмлађу публику, којој је књига и намењена, одлучили смо да јунаке романа оживимо на сцени, а најзанимљивије делове одиграће глумци Стефан Младеновић, Жељка Станковић и Игор Ивановски.

Поред писца, о књизи ће говорити и професорка дечије књижевности Данијела Костадиновић и млада Ива Петковић која је у тренутку када је илустровала књигу била матурант Уметничке школе Ниш, чиме је заживела идеја да кроз илустрације књига из библиотеке „Мали кружок“, Нишки културни центар пружи младим уметницима подршку за улазак у свет професионалаца. Домаћин промоције је уредник Јелена Поповић.

 

„Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“ је роман написан по моделу класичне бајке, али је вешто осавремењен елементима модерне књижевности. Ови ликови, иако живе у краљевству какво деца иначе замишљају, имају телефоне, рачунаре, интернет и озбиљне проблеме које има савремени човек. Добро и зло су се још једном сукобили међу корицама ове књиге, али та борба је настављена и након краја романа, на стварним фејсбук профилима јунака...

О ПИСЦУ

 

Владимир Хаџи-Танчић рођен је 1975. Године у Нишу. Завршио је Учитељски факултет у Јагодини. Пише приче. Објављује у часописима Летопис Матице српске, Акт, Наш траг, Градина, Поља, Бдења као и у листовима Политика, Књижевни лист, Народне новине и Треће око. Превођен је на немачки језик. Награђиван је за кратку причу. Написао је књигу басни о заштити деце на интернету Басн@. Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода први је његов роман посвећен деци.

Живи у Нишу и ради као учитељ.

ДОБРО ДОШЛИ!

 

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис