Нишки културни центар - LIBERCUATRO TANGO ENSEMBLE

Концерт Libercuatro tango ансамбла у организацији Нишког културног центра одржаће се у суботу, 9. децембра у Великој Сали Нишког културног центра од 19 сати.

Улазнице за овај концерт продају се по цени од 500 динара у Књижари НКЦ-а и Индиго књижари.

Програм "Неки нови танго" Libercuatro tango ансамбла је базиран на савременим танго композицијама реномираних композитора као што су Јулиан Пералта и Елби Олалла, али и популарним нумерама из филмова Kарлоса Сауре и Роберта Гавалдона које је ансамбл премијерно извео у танго аранжманима. Наравно, дела Астора Пиацоле су неизоставна у пројектима овог ансамбла.

Мисија ансамбла Libercuatro tango је да ширем аудиторијуму представи танго културу која је 2009. године уврштена на UNESCO-ву листу културног наслеђа. На редовном репертоару ансамбла налазе се композиције традиционалног танга,  композиције танго нуева Астора Пиацоле, као и савремене танго композиције домаћих и аргентинских композитора. Ансамбл одржава редовну концертну активност у Србији и региону, а карактерише га висок извођачки ниво, специфична интерпретација, као и изузетна енергичност.

Ансамбл је наступао на многим фестивалима у земљи и иностранству.

Libercuatro tango редовно сарађује са културним институцијама као што су Центар за музику Задужбине Илије М. Коларца, Центар београдских фестивала - Цебеф,  Удружење музичких уметника Србије, Музичка омладина Београда итд. Ансамбл такође редовно сарађује са музичком редакцијом РТС. Снимао је и за многобројне локалне телевизијске станице. Чланови ансамбла Libercuatro су чланови Удружења музичких уметника Србије (УМУС) и World Music асоцијације Србије.

Libercuatro tango ансамбл чине: Ксенија Ристић (клавир, аутор аранжмана), Александар Мишовић (вокал), Мартина Димић Радовановић (виолина)  Бранко Џиновић (бандонеон) и Бобан Стошић (контрабас). Чланови ансамбла су професионални музичари, са богатим међународним искуством. Чланови су Симфонијског оркестра РТС, Београдске филхармоније..

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

организација сајтова НКЦ-а : НГТим logo001
реализација сајта 2022. - 2023. - кинематографска и видео производња  Хаџи
реализација сајта 2023. - 2024. 
Галерија НКЦ

Проба Опис