Нишки културни центар - Нисомнија

Музички фестивал Нисомнија је вишедневна манифестација састављена од хетерогених културно-уметничких догађаја. Она ће стога, осим обавезног музичког програма који ће се одвијати под отвореним небом у Нишкој тврђави, да би се разликовала од обичних вечерњих концерата, обавезно садржати још низ других пратећих програмских садржаја као што су изложбе, перформанси, презентације музичке литературе, књижевне вечери, филмске и видео пројекције итд. У том смислу биће уложен озбиљан напор да се осмисли и организује округли сто на којем би се размотрила нека од најважнијих питања која се тичу статуса популарних музичких жанрова у савременој култури и цивилизацији и савременом српском друштву.

Када је реч о централном фестивалском програму, који ће трајати два дана, поред гостовања познатих домаћих група у области популарне и алтернативне музике Нисомнија ће се потрудити да угости и бар једно препознатљиво име са међународне музичке сцене.    

Саставни део Нисомније поново ће постати привремено отуђени посебни пројекат НКЦ-а Меморијал „Најважније је бити здрав“ (посвећен познатом рокеру и прерано преминулом бившем директору Нишког културног центра Зорану Радосављевићу Чупи), тако да ће, у складу са старим добрим традицијама, за тај догађај бити резервисан трећи дан Нисомније. Будући да је све мање програма који на аутентичан начин промовишу популарну и алтернативну музику, овај меморијал је од изузетног значаја за афирмацију и усмеравање младих талената из ове области. У том смислу, Меморијал је, осим сећања на човека који је својим радом умногоме допринео општем културном напретку нашег града, и догађај који афирмише талентоване младе музичаре, којима је Ниш увек обиловао а нису имали адекватну шансу да се у пуној мери истакну и профилишу сопствени ауторски израз. Једновечерњи програм Меморијала састојао би се од ревијалног и такмичарског дела. У такмичарском делу би се за награду борило најмање пет бендова из Ниша и југоисточне Србије, а такмичари би имали обавезу да се представе искључиво властитим ауторским делима. У ревијалном делу програма учествоваће и неки од већ афирмисаних бендова из Србије.

Термин манифестације: 17. издање фестивала, 21– 23. јуна 2018. године

Званична страница Фестивала  http://www.nisomnia.com/


Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић
Маја Николић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис