Нишки културни центар - Редакција посебних програма

Посебан део програма НКЦ-а обухвата свеобухватно помагање и афирмацију аматерског стваралаштва Ниша у свим областима културе, што подразумева, између осталог, омогућавање просторних и финансијских услова за рад културно-уметничких друштава и анасмала, група и појединаца, помагање учешћа културно-уметничких друштава и изворних група на саборима изворног народног стваралаштва и фестивалима фолклорних ансамбала у земљи и иностранству, када представљају Град и земљу, на основу избора селектора или званичног позива, када је у питању иностранство.

Овај сегмент активности обухвата и учешће аматерских позоришта на фестивалима у земљи. Како је спектар аматерског стваралаштва веома широк, НКЦ се труди да не запостави ниједан облик аматеризма.

Посебни програми Нишког културног центра ангажоваће се на обнављању рада Градског друштва АБРАШЕВИЋ, основаног 1905. године, које би радило у оквиру Нишког културног центра, са програмима конципираним тако да негују народну баштину југоистока Србије и одговоре културним потребама града.

У оквиру својих традиционалних манифестација Посебни програми ће нмаставити да објављују збирке стихова првонаграђених песника са Фестивала поезије младих у Миљковцу, зборнике радова деце са Косова, учесника Дечије уметничке колоније ГРАЧАНИЦА у Сићеву, као и друге публикације везане за аматерско стваралаштво.

Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић
Маја Николић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис